15/4 2011 – Present, Vernissage.

Gjorde en blixtvisit till Stockholm i fredags för att medverka vid den stora vernissagen för ”PRESENT – Makt att förändra”. Projektet är en turnerande utställning som drivs av Riksutställningar och Plural. För att beskriva utställningen i korta ord så är det en utställning som innehåller 35 samhällsproblem med lösningar på hur det kan se ut om 10 år. Exempelvis matsvinnet, arbetslöshet, psykvården med mera. Jag är en av de 60-tal idémakare som har hjälpt till att forma utställningen och jag hoppade in i projektet i slutet av augusti 2010, men det här projektet startade mycket tidigare än så. Från början var det en idé, och även fast jag inte var med alldeles från ruta ett så var det ändå fantastiskt att se det bli färdigställt!

Presenten på Mynttorget i Stockholm.

Nu är det en stor rosa present som står på Mynttorget, vid riksdagshuset, mitt i Stockholm. Trots att jag kanske inte bidrog med så fruktansvärt mycket till utställningen så var det ändå en helt fantastisk utställning! Det är verkligen någonting som alla måste se! Just nu står presenten fram tills onsdag, sedan åker den vidare, bland annat till Visby under Almedalsveckan, Karlstad, Umeå och Örnsköldsvik är de platserna som presenten kommer att besöka, men det jobbas kontinuerligt med att få presenten till flera platser också. Men får ni tillfälle att se utställningen så tveka inte att göra det!

Själva vernissagen som var i fredags var en riktigt häftig upplevelse! Alla idémakare, kordinatorer, med mera, samlades i en liten källarlokal i gamla stan. Alla skulle klä sig så att färgerna matchade sina plagg, till exempel blå kostym och blåa byxor, röd skjorta och röda byxor osv. Självklart hade jag inga ”färgsprakande” kläder i garderoben så det fick bli lite mer alldagligt. Vi fick varsin rosa present och rosa blommor som vi skulle dela ut till förbipasserande folk i den stora paraden, sedan gick vi bort mot Kungsträdgården och därefter marscherade vi bort mot Mynttorget, med orkester och, hör och häpna, poliseskort! Kolla bara in videoklippet nedan!

Väl framme vid Mynttorget var det invigningstal och allt sånt där, det sades att det var några tusental åskådare, men jag visste inte riktigt om det kunde varit det. I alla fall, sedan öppnades utställningen. Det var cirka 750-800 personer som var med och såg utställningen, på första dagen! Och då var det ändå öppet i cirka tre timmar. Andra dagen kom det hela 1600 besökare till utställningen! Helt fantastiskt!

Efter hela den här cirkusen bar det tillbaka till källarlokalen för gemensam middag för att fira invigningen och framåt 20.00 var det X2000 tillbaka till Göteborg. Jag gillar bara att åka X2000 upp till Stockholm, men inte tillbaka, av någon anledning. Plus att sträckan mellan Södertälje och Stockholm är ett rent helvete med tanke på alla tunnlar och all lock för öronen, bara det får mig att vilja flyga… men jag tror inte att det är mer skonsammare för hörseln ändå.

Hela tågresan hem gick ju bra, fram tills då tåget stannar till cirka 20 minuter utanför Göteborg. Två spår in till Göteborg, i det ena stod det ett annat trasigt tåg och på det andra tåget hade det skett en olycka med en passagerare ombord, så vi blev stillastående i kanske 20-30 minuter, men det var ju bra att det inte blev längre. Plus att de kompenserade med bullar i bistron så gjorde det ändå inget att vi stod stilla en stund.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s